Roald Dahl – Pénélope Bagieu

Čarovnice

Roald Dahl – Pénélope Bagieu

Čarovnice

Naslov izvirnika: Sacrées sorcieres
Prevod: Suzana Koncut
Leto izida: 2021
ISBN: 978-961-7077-13-1
Zbirka: Risoromani
Število strani: 308
Dimenzije: 20 x 26 x 2 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
Izšlo s podporo:
28,00 €

O KNJIGI

Čarovnice, to so tiste kreature z bradavicami, kljukastimi nosovi in špičastimi klobuki … kajne? Pa kaj še! No ja, morda so bile take nekoč, v davnih časih, sodobne čarovnice pa se oblačijo normalno, imajo prijatelje, običajne poklice in so sploh videti povsem vsakdanje. Vendar   pozor! Pod to krinko se skrivajo bitja, katerih edini cilj je uničiti vse otroke, ker jih na smrt sovražijo. Velika vrhovna čarovnica si tako izmisli peklenski načrt, pravi komplot, ki vsebuje: skrivnosten napitek, bonbone, čokolado ter nekaj – mišjega. A najde se fantič, ki nehote izve, kaj se kuha, in nemudoma uvidi, da mora nekaj ukreniti. Predvsem pa, da mora o tem najprej govoriti s svojo babi, večno mlado strastno kadilko, ki ji čarovnice nikakor niso španska vas.

Avtorici je iz slovitega mladinskega dela Roalda Dahla ustvarila humoren, nabrit in napet risoroman sodobnega duha - za mlado in staro!

O AVTORICI

Pénélope Bagieu (1982, Pariz) je striparka in ilustratorka, pa tudi bobnarka v rock skupini in DJ-ka. Študirala je animacijo in multimedijske umetnosti, zaslovela pa je leta 2007 s stripovskim blogom  Moje dokaj očarljivo življenje (Ma vie est tout à fait fascinante, v katerem opisuje utrinke iz svojega vsakdana.
Za svoj pvi risoroman Prvovrstno truplo (Cadavre Exquis, 2010) je leto po izidu na festivalu v Angoulêmu prejela nagrado SNCF, dve leti kasneje pa ji je na isti prireditvi takratna francoska kulturna ministrica podelila naslov »vitezinja reda umetnosti in leposlovja«, ki se podeljuje za pomemben prispevek k umetnosti in literaturi. Poleg omenjenih spadajo med njena pomembnejša delaše serija Joséphine (2008−10), ki je leta 2013 in 2016 doživela tudi filmski priredbi, Zvezde zvezd (Stars of the stars) z Joannom Sfarjem (2013), Sanje o Kaliforniji (California Dreamin', 2015) ter risoroman Neustrašne (Culottées, 2016−17), za katerega je leta 2019 prejela nagrado Eisner za najboljšo ameriško izdajo mednarodnega stripa. Istega leta so po njej poimenovali knjižnico v kraju Belleu v Franciji.
Leta 2020 je v risoroman priredila najljubšo knjigo iz svojega otroštva, Dahlove Čarovnice, za katerega je še istega leta prejela nagrado spletnega portala Babelio, francoske različice platforme Goodreads, leto zatem pa nagrado quebeških knjižnic za mladinski strip.

  • Zlata hruška (2021)

3 MNENJA BRALK IN BRALCEV O KNJIGI:

MOREBITNO DODATNO ČTIVO ZA VAS ...