Ferdinand Lutz

Q-R-T – Oki sam doma (2. knjiga)

Ferdinand Lutz

Q-R-T – Oki sam doma (2. knjiga)

Naslov izvirnika: Q-R-T: Flummi allein zu Haus
Prevod: Anja Zag Golob
Leto izida: 2023
ISBN: 978-961-7077-30-8
Zbirka: Risoromani
Število strani: 104
Dimenzije: 23 x 20 x 1,4 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
22,00 €

O KNJIGI

Vesoljček Q-R-T v tudi v 2. delu istoimenske otroške stripovske serije Ferdinanda Lutza nadaljuje svoje vznemirljivo raziskovanje Zemlje in njenega prebivalstva.

Tako odkriva čare javnega potniškega prometa, 3D kina, parfumov, s katerimi se dišavijo mlade dame na prvih zmenkih, pa tudi rojstnodnevnih praznovanj, obiskov odbitih babic ter brstičnega ohrovta. A največja zabavka šele sledi!

Niko se je s starši namreč preselil v hišo na podeželju, kjer pa, se mu zdi, malo straši. Ali pa mu je le dolgčas za prijateljema, ki mu seveda navdušeno priletita (dobesedno: z vesoljsko ladjo) pomagat? Kakorkoli, raziskovanje se lahko začne! In medtem, ko skušajo prijatelji ugotoviti, kaj šklopoče po strehi, Oki doma spi kot ubit. Za morfovekslerje naj bi bilo to kar običajno, a enkrat se vsak morfoveksler predrami, tedaj pa je grozovito lačen ...

Napete pustolovščine! Babica, ki slabo sliši, mama s samooskrbnim vrtom, ena gospa, ki (vsaj za hip) znova najde izgubljeno ljubezen in – nilski konj na nogometnem igrišču. Vse to in še mnogo več – v 2. delu serije Q-R-T!

O AVTORJU

Ferdinand Lutz (1987) je nemški stripar, scenarist in animator. Je tudi soustanovitelj in izdajatelj otroške stripovske revije Polle, lani pa je ustanovil tudi svojo založbo Péridot. Poleg serije Q-R-T, v kateri so zaenkrat izšli štirje deli, ga mularija najbolj pozna po doslej dveh delih Rose in Louisa (Rosa und Louis, 2017 & 2018), serije o duhcih, njegov kratki animirani film Ostani v vrsti (Stay in Queve, 2006) pa je na spletu dosegel preko 35 milijonov ogledov, prikazan pa je bil tudi na številnih festivalih doma in v tujini ter na BBC.