Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

ARIOL - Zajčji zobki (9. knjiga)

Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

ARIOL - Zajčji zobki (9. knjiga)

Naslov izvirnika: Ariol - Les dents du lapin (Tome 9)
Prevod: Katja Šaponjić, Anja Zag Golob
Leto izida: 2022
ISBN: 978-961-7077-19-3
Zbirka: Risoromani
Število strani: 128
Dimenzije: 20,5 x 16,5 x 1 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
18,00 €

O KNJIGI

9. del otroške stripovske serije o navihanem modrem osliču in njegovih prijateljčkih in prijateljicah prinaša 12 novih prigod: Ogrodje strahu - o plezanju in drugih telovadnih veščinah, Koliba in darila - o iskanju daril in postavljanju skrivnih dnevno-sobnih zatočišč, Kralj Ariol - o praznovanjih in karateju, Pri atu v pisarni - o dolgočasnih velikih stolpnicah, Ljubi me, ne ljubi me - o premagovanju ovir do končnega cilja večne vroče ljubezni, Zobni aparat - to je ta naslovna zgodbica, Tartuf - Ariol in mama in ata gredo v gledališče, Balkonska prha - o vročini in dobrih plateh kanglic, Minigolf in razboritost - o tem, kako ima kdaj tudi nona svoj trenutek, Rešilni čoln - v tej nastopa kolesar Roglač na turu, Ariol pika kom - v tej bi Ariol strašno rad dobil svoj pri e-mail & RIGG burger - v kateri Ariol prepriča babico Danico v obisk lokala brez vilic, nožev in natakarjev. :-)

O AVTORJIH

Marc Boutavant (1970, Dijon) je ilustrator ter  avtor mladinske literature in mladinskih stripov, prepoznaven po živobarvni in ekspresivni risbi. Z otroško stripovsko serijo Mouk, v kateri je ustvaril samosvoje živalsko kraljestvo, in Ariolom je postal francoska ikona, ki svoje znanje pogosto radodarno deli na otroških in umetniških delavnicah. Boutavant je pripadnik nove generacije stripovskih ustvarjalcev, med katerimi so denimo David B, Joann Sfar in Marjane Satrapi.

Emmanuel Guibert (1964, Pariz) je izjemno plodovit  ilustrator in pisec stripov za otroke in odrasle. Njegov tematski razpon je zelo širok in sega vse od vzpona fašizma, druge svetovne vojne, Zdravnikov brez meja do fantazijskega sveta pa do vsakdanjih otroških skrbi in dogodivščin. Je večkrat nagrajeni avtor, ki so mu kritiki in bralci večkrat izrekli priznanje tudi na slovitem stripovskem festivalu v Angoulemu (leta 2004 in 2007 za soavtorstvo Fotografa, leta 1998 za Profesorjevo hčer, ki jo je ustvaril skupaj z Joannom Sfarjem).

  • Zlata hruška (2022)