Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

ARIOL – Učitelj TOP je top! (7. knjiga)

Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

ARIOL – Učitelj TOP je top! (7. knjiga)

Naslov izvirnika: Ariol – Le maître chien (Tome 7)
Prevod: Katja Šaponjić, Anja Golob
Leto izida: 2020
ISBN: 978-961-93736-2-0
Zbirka: Risoromani
Število strani: 126
Dimenzije: 20,5 x 16,5 x 1 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
18,00 €

O KNJIGI

7. del priljubljene otroške stripovske serije je temno modre barve in vsebuje 12 novih epizod: Ramonova rolka (kjer spet nastopi Jopi), Zimske cunje (z zanimivim prodajalcem, interno imenovanim Anzi), Špargelskok v višino (kjer Ariolov ata pokaže kanček svojega tekmovalnega duha in dokaže, da pedagogika ni njegova največja odlika), Šest-štiri-dve (kjer v glavni vlogi prvič nastopi naslovni junak, učitelj Top), Obisk iz preteklosti (z malček stiskanja pred večerjo), Petdeset čukov gospe Šparke (ki vsebuje zanimivo lekcijo), Salon Vellnini (frizerski salon, kamor hodi tudi eden od avtorjev stripa o Gromskem konju), Drakuriol (kjer spet nastopi učitelj Top, tokrat v vlogi zborčka za ozadje), Mažoretki (kjer spoznamo Vesno in Cvetko, a ne Drobničevo), Veliki finale (z nočnim kopanjem in ognjemetom), Ariolu je težko, potem pa nič več (kjer vsi napeto čakamo na pismo) ter Petulina zabava (kjer vsi malo kihamo in kašljamo, se pa vse dobro izteče).

O AVTORJIH

Marc Boutavant (1970, Dijon) je ilustrator ter  avtor mladinske literature in mladinskih stripov, prepoznaven po živobarvni in ekspresivni risbi. Z otroško stripovsko serijo Mouk, v kateri je ustvaril samosvoje živalsko kraljestvo, in Ariolom je postal francoska ikona, ki svoje znanje pogosto radodarno deli na otroških in umetniških delavnicah. Boutavant je pripadnik nove generacije stripovskih ustvarjalcev, med katerimi so denimo David B, Joann Sfar in Marjane Satrapi.

Emmanuel Guibert (1964, Pariz) je izjemno plodovit  ilustrator in pisec stripov za otroke in odrasle. Njegov tematski razpon je zelo širok in sega vse od vzpona fašizma, druge svetovne vojne, Zdravnikov brez meja do fantazijskega sveta pa do vsakdanjih otroških skrbi in dogodivščin. Je večkrat nagrajeni avtor, ki so mu kritiki in bralci večkrat izrekli priznanje tudi na slovitem stripovskem festivalu v Angoulemu (leta 2004 in 2007 za soavtorstvo Fotografa, leta 1998 za Profesorjevo hčer, ki jo je ustvaril skupaj z Joannom Sfarjem).

  • Zlata hruška (2020)