Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

ARIOL – Zlobni muc (6. knjiga)

Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

ARIOL – Zlobni muc (6. knjiga)

Naslov izvirnika: Ariol – Chat méchant (Tome 6)
Prevod: Katja Šaponjić, Anja Golob
Leto izida: 2019
ISBN: 978-961-7077-00-1
Zbirka: Risoromani
Število strani: 126
Dimenzije: 20,5 x 16,5 x 1 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
Izšlo s podporo:
18,00 €

O KNJIGI

Pred bralstvom je že šesti del priljubljene otroške stripovske serije o modrem osličku z velikimi očali in njegovih prijateljicah in prijateljih. Šesti del s podnaslovom »Zlobni muc«, v katerem je na svoj račun končno prišel tudi Ariolov rival Matron, prinaša sledeče nove epizode:

Tekma (ena o teku okrog igrišča), Puder (ena o ušesih), Zasneženo jutro (ena o gajbici, ki je boljša od sank), Petula! Petula! (ena o ... mnja, muziki), Presenečenje (ena o rojstnem dnevu), Resnica ali izziv? (ena na avtobusu), Ena proti nič (ena o fuzbalu), Akvaraj! (ena o toboganu v bazenu), Tortice gospe Boné (ena o bazarju), Don Olio in njegovi ritmi (ena o torticah na bazarju), Volite Ariola! (ena o demokraciji) in Volitve (pa še ena o demokraciji).

Ariol je živopisan strip, primeren za mularijo nekje od petega leta naprej. Starejšim ga toplo priporočamo.

O AVTORJIH

Marc Boutavant (1970, Dijon) je ilustrator ter  avtor mladinske literature in mladinskih stripov, prepoznaven po živobarvni in ekspresivni risbi. Z otroško stripovsko serijo Mouk, v kateri je ustvaril samosvoje živalsko kraljestvo, in Ariolom je postal francoska ikona, ki svoje znanje pogosto radodarno deli na otroških in umetniških delavnicah. Boutavant je pripadnik nove generacije stripovskih ustvarjalcev, med katerimi so denimo David B, Joann Sfar in Marjane Satrapi.

Emmanuel Guibert (1964, Pariz) je izjemno plodovit  ilustrator in pisec stripov za otroke in odrasle. Njegov tematski razpon je zelo širok in sega vse od vzpona fašizma, druge svetovne vojne, Zdravnikov brez meja do fantazijskega sveta pa do vsakdanjih otroških skrbi in dogodivščin. Je večkrat nagrajeni avtor, ki so mu kritiki in bralci večkrat izrekli priznanje tudi na slovitem stripovskem festivalu v Angoulemu (leta 2004 in 2007 za soavtorstvo Fotografa, leta 1998 za Profesorjevo hčer, ki jo je ustvaril skupaj z Joannom Sfarjem).