Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

ARIOL – Brenča ni od muh (5. knjiga)

Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

ARIOL – Brenča ni od muh (5. knjiga)

Naslov izvirnika: Ariol – Bisbille fait mouche (Tome 5)
Prevod: Katja Šaponjić, Anja Golob
Leto izida: 2018
ISBN: 978-961-94305-3-8
Zbirka: Risoromani
Število strani: 127
Dimenzije: 20,5 x 16,5 x 1 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
Izšlo s podporo:
18,00 €

O AVTORJIH

Modremu osličku z velikimi očali, ki ga slovenska mularija (pa tudi njihova skrbniška baza, da se tu ne slepimo) zdaj že dovolj dobro pozna, da ga na izust navaja, ko je priložnost prava, se življenje v petem delu dogaja na polno.

Par epizod z Ramonom na počitnicah pri noni in nonu na morju, ena z Božičkom v nakupovalnem centru, ena s tatujem in ena v gozdiču, kjer Ramonov ata družino izpopolnjuje v pretanjenem vohljaju za gobami. Potem jih je par družinskih, ena o stiskanju, druga o obisku bivše varuške, ki pleše tango in omamno diši, tretja pa o menjavanju počene gume na avtu ob cesti sredi noči, kjer se znova posebej izkaže Ariolova moč Gromskega konja. Naša najljubša muha pa nastopa tokrat ne le v naslovu, marveč odigra ključno vlogo tudi v kar dveh epizodah – eni z referatom o drevesih in sklepni, ko mora Ariol na pregled k oftalmologu, ki je hkrati tudi Brenčin ati.

Peti del priljubljene stripovske serije za otroke prinaša 12 novih dogodivščin Ariola in prijateljev, ki jih odlikuje lektoriran prevod v slovenščino ter so primerne za mlado bralstvo nekje od petega leta dalje. In vsekakor tudi za odrasle.

O AVTORJIH

Marc Boutavant (1970, Dijon) je ilustrator ter  avtor mladinske literature in mladinskih stripov, prepoznaven po živobarvni in ekspresivni risbi. Z otroško stripovsko serijo Mouk, v kateri je ustvaril samosvoje živalsko kraljestvo, in Ariolom je postal francoska ikona, ki svoje znanje pogosto radodarno deli na otroških in umetniških delavnicah. Boutavant je pripadnik nove generacije stripovskih ustvarjalcev, med katerimi so denimo David B, Joann Sfar in Marjane Satrapi.

Emmanuel Guibert (1964, Pariz) je izjemno plodovit  ilustrator in pisec stripov za otroke in odrasle. Njegov tematski razpon je zelo širok in sega vse od vzpona fašizma, druge svetovne vojne, Zdravnikov brez meja do fantazijskega sveta pa do vsakdanjih otroških skrbi in dogodivščin. Je večkrat nagrajeni avtor, ki so mu kritiki in bralci večkrat izrekli priznanje tudi na slovitem stripovskem festivalu v Angoulemu (leta 2004 in 2007 za soavtorstvo Fotografa, leta 1998 za Profesorjevo hčer, ki jo je ustvaril skupaj z Joannom Sfarjem).

  • Zlata hruška (2018)