Zlate hruške - kar tri!

Skrajno radostni sporočamo veselo novico: kar tri naše knjige, izdane v letu 2015, so prejele znak ZLATA HRUŠKA, ki je znak kvalitete za knjige, namenjene mulariji in mladini. Vsako leto ga izbranim knjigam podeli strokovna komisija Pionirske knjižnice pri Mestni knjižnici Ljubljana. Znak promovira kakovostno otroško in mladinsko literaturo.

zlata-hruska-2

Za leto 2015 so ga prejele tri naše knjige: Ariol - Oslič kot ti in jaz, Ariol - Gromski konj in Umetnost padanja. Oujea!! :D

 
3

Za založbo VigeVageKnjige je to priznanje posebej pomembno iz dveh razlogov: ker je prvo tovrstno priznanje za naše delo in ker bo mladim bralkam in bralcem, upamo, še dodatno približalo naše knjige. Za nas je ontološko, da ljudje berejo, predvsem pa, da berejo otroci in mladostniki. Ne moremo prehvaliti vrednosti in pomena branja pri izgotavljanju zrele, samostojne osebnosti - tu imamo s strokovno komisijo za podelitev Zlatih hrušk več kot očitno iste poglede ... in iste cilje, saj mi strip in risoroman dojemamo kot literaturo, ki vleče v branje ter ga bralki in bralcu kaže kot eno od reči, ki jih je najlepše početi s svojim časom. Navdušeni smo, skratka. Bravo!

 
fullsizerender