Sprememba poštnega naslova

Naznanjamo, da imamo odslej nov poštni naslov. S Prevalj smo ga preselili v Ljubljano, in sicer na ADAMIČEVO 22. To je zaenkrat zgolj poštni naslov sedeža podjetja, ker pisarne še nimamo (delamo na tem), tako da smo kljub spremembi naslova zaenkrat še vedno dostopni zgolj dvodimenzionalno.

Adamičeva je ulica, poimenovana po Louisu Adamiču, ki je bil med drugim tudi pisatelj, publicist in prevajalec in je prevedel v angleščino Cankarjevega Hlapca Jerneja, za svojo knjigo Smeh v džungli(1932) pa je prejel Guggenheimovo štipendijo.

Rojen je bil leta 1898 v Prapročah, umrl pa je v nepojasnjenih okoliščinah leta 1951 v Milfordu v Ameriki, kamor je emigriral še pred polnoletnostjo. Med drugo svetovno vojno je podpiral NOB, kar je svetoval tudi predsedniku Rooseveltu, s katerim se je baje dejansko srečal. In leta 1949 s Titom.

Objavljal je med leti 1931 in 1946 ter objavil vsaj 11 romanov, leta 2013 pa je v slovenskem prevodu Aleša Debeljaka pri zavodu Projekt Atol izšla tudi njegova knjižica Resnica o Los Angelesu, o kateri je Štefančič Jr. v Mladini zapisal: "Ko berete Resnico o Los Angelesu, se lahko le začudeno vprašate: kako to, da je Hollywood nastal v Los Angelesu, ne pa v Sloveniji? Če je res potreboval toliko vere, zakaj ni potem nastal v Sloveniji?"

Skratka, še kar frajer, tale Louis Adamič. Na katerega ulici 22 imamo zdaj svoj novi naslov VigeVageKnjige.