Sejem (,) sejem! 4. del: Ni hec tole, stari moj.

Začelo se je ob 4:40. Medtem ko profiji nedvomno spijo in smrčijo do 7:55, sem se jaz, amaterka, ki grem prvič na sejem, zbujala na pol ure in vestno preverjala, a je že 7, da vstanem in se poženem v dir do Cankarjevega doma. Vse smo imeli natajmirano in, boga mi moga, smo se tudi vsega držali. Ko smo prišli na mesto zločina, je tam izgledalo, kot da je en pozaugal vse veselje iz sveta, to je taka "pred" slika:

img_8475

Še kar žalostno, ne res? :D Nosit stvari iz garaže do štanta ni mačji kašelj, Nejc je lovil službo, Bor pa se je kojci lotil šraufanja. In konkretno okusil, kaj na Koroškem, od koder prihajajo ročno izdelane VigeVageKnjige de lux mize za štant, pomeni "zihr je zihr". Lejga, Bora:

img_8476

Smreka, si je mislil izdelovalec, bo premehka, boh ve, ka vse bojo gr naložle, navjo pol rkli, kk je švoh stavo - kr bol trd lijes dajmo, al. Toda hrabri Bor, heh heh, ime mu je Bor, zares, se ni vdal, in kot v tisti znameniti reklami je na koncu popustila, kot je tudi edino prav - dila. Človek je maher, da malo takih, in zraven je še skuliran in prijazen, celo pred prvo kavo. Za ožent, če povzamem.

img_8483

Osnovni koncept štanta smo, kot smo pričakovali, spričo konkretnega stanja na terenu, apdejtnili na višji nivo, to bo, skratka, štant 4.0. #oujea

img_8484

No, tu vmes zdaj sledi ena taka "potem" slika, ampak to je, poudarjam, 3.0 verzija:

img_8487

No, taka omenjena odločitev za prehod na verzijo 4.0 je zahtevala par ukrepov: nekaj meritev, obisk treh centrov na različnih obrobjih mesta, eno Natašo na telefonu, eno večerno štrihanje v kratkih rokavih ob blagi brlivki, ki je bolj in bolj razžirala gosteči se mrak, eno vožnjo po ključ in po dile, en obisk fotokopirnice, en obisk bosanske restavracije in turško kavo, 100 g mlečne čokolade s celimi lešniki, 6 zmerno do pretežno zajebanih parkiranj ... in en večerni čaj z beograjsko baklavo.

img_8492

Jutri vstajamo pred petelini, četudi je ena od nas, kot vemo, dokazano kura, in tole bo naš znak ob 8:00 sred Cankarjevega doma: zzzzrf, zzzzzrf. Se dobro čuje? To Bor šraufa dve tabli na tri nosilce.

Sejem se odpre ob 9h. Dobro nam došli! :D