Sejem bo še kako živ!

Tole tu spodaj je 1. sezona založbe VigeVageKnjige. Resno, stari, vse te knjige obstajajo v 3D. :D V slovenščini. Moj osebni komentar: "To svet ni vido, ej!!!" Z izidom Yvonne smo 1. sezono uspešno sklenili - in trenutno smo (seveda) že sredi priprav na izdajo drugega od doslej desetih nadaljevanj Ariola, ki začenja 2. sezono. Niti pod razno ne mislimo oladit.


12241633_532681696891033_4213571448173564570_n


1. sezona je torej zunaj, 5 knjig + set kartic (podrobnosti & naročila v Knjigarni), in izdana je v celoti z lastnimi sredstvi, z izjemo Umetnosti padanja, za katero smo pridobili del denarja za tisk iz sklada Norla. To je tudi razlog, da je za naš obstoj in preživetje poleg zvestih bralk in bralcev, katerih krog se uspešno širi, nujna prodaja. Stvar je skrajno enostavna: mi natisnjene knjige moramo prodati, da bi lahko pokrili stroške za tisk in odkupe pravic (vsi v VVK še vedno delamo zastonj, sicer bi lahko, glede na razmere na slovenskem trgu, že davno zaprli), predvsem pa vložili sredstva v naslednjo sezono. Don't get me wrong: skrajno hvaležni smo, iskreno, za vso podporo, ki nam jo izrekate, in za vse čestitke & pozdrave, brez njih ne bi mogli delati, ker je za tak posel izjemno pomembno, v kako okolje se umešča in kako je tam sprejet, a na koncu dneva, ko potegnemo črto, pridemo do rezultata, da moramo poleg tega knjige tudi prodati, sicer bomo v nekem doglednem roku prisiljeni zapreti štacuno.


Vsekakor razumemo zabrege s poštnino in delamo na tem, da bi jo lahko ukinili za vse nakupe na spletni strani, a zaenkrat žal še nismo tam. Do takrat, ko nam bo to uspelo (tudi to je odvisno od splošne prodaje), pa predlagamo sledeče:


obiščite nas na 31. Slovenskem knjižnem sejmu! Tako se ne le izognete poštnini, marveč lahko kupite knjige celo s sejemskim popustom - volk sit, jajca cela! ;-) Da sploh ne omenjam fantastičnega dueta Maša & Zala, ki ima na skrbi našo stojnico! In ročno izdelanega logotipa na njej, v zameno za katerega smo mojstru Kazimirju obljubili PRVI izvod Ariola 2. In da ne omenim slikanice za odrasle "Yvonne, otrok dvorec" Delphine Vaute, ki bo tam premierno na voljo, sveže iz tiskarne! Sejem bo še kako živ, naša miza pa se nahaja spodaj, v kleti, med malimi založniki - mimo Kosovelove dvorane, po treh stopničkah, še mihno naprej pa levo. Se vidimo!


PS: Sejemske cene prvih treh knjig (Peščeni grad, Prototip, Umetnost padanja) ter NIČ POŠTNINE za VSA naročila pa bo v času sejma, torej od 25. do 29. 11., veljalo tudi za vsa spletna naročila v naši spletni knjigarni, tako da tisti, ki niste iz Ljubljane ali ne pridete na sejem, ne boste na slabšem. OUJEA!