Rosa, Rosa, Rosa!

Pa je, pa je, april se je s hladno frontico prevesil v drugo polovico in prišel je ta teden - D teden, tako rekoč, oziroma RR teden ... RR kot Rdeča Rosa. Ali kot RisoRoman. RRRR, skratka.

Takole je: Špela Frlic je vzela risoroman resno, se poglobila, preštudirala ter iz njega izgotovila tekočo pripoved, kar najsijajnejši uvod v življenje in delo Rose Luxemburg, Nato je poprijel mojster animator Jure Lavrin ter se pedantno vtaknil v nekatere od podob, vzete iz risoromana Kate Evans. Oživil jih je in ko bo Špela v živo pripovedovala zgodbo, se bojo vrtele za njo, pospremljene z muziko še enega mojstra - Drago Ivanuša bo prispeval glasbene podlage za dogodek, ki se pripravlja, namreč v okviru prvega mladinskega festivala angažirane pisave ITN.

Velja si torej zabeležiti & zapomniti, stvar namreč je dokaj enkratne narave, ko pa bi videli vse post-it listke, ki so moleli iz Špeline knjige že pred enim mesecem, ko smo se drugič ali tretjič spravili skup, bi vam bilo še toliko bolj prezentno, čemu je tole ena tistih nezamudljivih reči, za katere si človek pa pač vzame voljo & čas: SOBOTA, torej, 22. 4., ob 18h - vljudno vabljeni v Vodnikovo domačijo v Šiškimiški. Podrobnosti dogodka so v fejsbuk dogodku, kjer se lahko, če ga uporabljate, tudi pofočkate, da bodo vedeli, koliko stolov zložit na podstreho.

Se vidimo ... ker Rosa, mar ne. Ki je bila, je - in bo. ;-)