Roman niso več le besede … ŽE DOLGO NE!!

… ali kako smo napravile prvi profesionalni oglas.
(Pomembno: tipkarski pogovor je trajal od 27. aprila do 1. maja.)


a.: Zdravo vsem, tukaj je moj predlog slogana za oglas v Bukli - prosim vas za komentarje, da ga spilim. Je dvovrstičen, metoda je nekak dilema - rešitev: Le beseda je premalo. Riso-romani: nove dimenzije branja.Vnaprej hvala  za komentarje - SMRT FAŠIZMU!


k1.: Zdravo, meni se zdi odličen! Morda bi samo raje dala ednino namesto množine pri dimenzijah: Riso-romani: nova dimenzija branja. Pozdravljam!!


m.: živjo, tudi jaz sem za ednino + risoromani bi zapisala skupaj, ker smo do sedaj vedno uporabljali ta zapis in mislim, da je tudi brez tega poudarka beseda dovolj jasna. 'dimenzija' me tudi malo moti (vleče mi na 'nova dimenzija bivanja'), pa ne najdem boljše variante... mogoče občutek... al pa tud ne... lpm


k2.: drage ženske. preden sem šla v izolo, sem našla tri fajn ženske s pahljačami. (kmalu bo poletje, a ne); ena je modiglianijeva, ena ja picassojeva, ena je od enega tipa, ki mu je ime gederts in ga ne poznam, poznam pa nekako to žensko.


1


potem sem si jih narisala z barvicami, ker mi neki paše risat z barvicami zadnje čase.


skica


potem sem dobila one vaše mejle glede nove dimenzije branja, men se zdi vse to fajn, edino "dimenzijo" sem spremenila v "nivo". kaj mislite? lahko tut kej drugega. potem sem nardila eno grafično varjanto z mojo super tablicoin sem precej navdušena. vse se mi skup zloži v glavi, vse!!


2


delala sem pa na format podolžen, 200 x 94, ker se mi je on pokončen zdel čist houdrast. (sem razlišljala o receptni varjanti, potem pa sem se tolk nad tole navdušla in tolk z veseljem in hecno lahkoto sem delala, in to še včeri, na tak pomemben protifašistični dan, ko sem rekla, da ne bom nič delala! :); no, kadar na takle način kaj iz mene prileze, je ponavadi pravilno.) povejte, kaj mislite. kaj je še treba gor dat itd. fajn bote, smo na vezi! pozdrav iz kapljajočega balkona z izposojenim netom (imamo tut privat čuka ponoči in grlice zjutraj.)


a.: Saos - evo me. Tako jaz mislim: prelestna je, o tem ni dvoma, in absolutno jo bomo uporabile, moj edini pomislek je, da tekst in slika ne korespondirata dovolj, jaz pa bi rada, da bi bil oglas v bukli nezamenljivo in samo za naše knjige. Hočem reči, te gospodične bi lahko v rokah držale tudi kaj drugega, ne nujno naše knjige, pa bi isto delovalo, to me skrbi. Po drugi strani pa je estetika fantastična in sem se malo zaljubila vanje, ko sem ji videla. Zdaj res ne vem, kaj naj. Pomislila sem, da smo se itak menile, da boš spravila skup 2 predloga, a ne, k2, pa sem hotela reči: zdaj bi to RES pomagalo, če se ti da narest še enega bolj v onem kuharskem stilu, o katerem smo govorile (in morda - vsaj jaz to neprestano vidim pred očmi - vizualno bolj kot ti stripi, ki jih ti delaš, npr. Lesica), pa navpičnega in v belem, da, skratka, vidimo, kaj boljše funkcionira kot oglas […] Juh vsem & hvala za odgovore. Tukaj je sončno, toda svinjsko mrzlo. Rock on!


k1.: Zdravo! Ja, tudi meni se zdijo prekrasne gospodične mične, ampak zdaj nisem več prepričana, da grejo čisto skupaj s sloganom. Bi mi jih blo pa škoda ne ponucat. k2 bi res lahk poskusla še ono drugo varianto al pa kaj? In zdi se mi dobra ideja, da bi najprej preverile odzive na oglas, če se le da […] Vas vse toplo pozdravljam.


m.: Živjo, glede gospodičen sem tudi jaz malo skeptična... oprosti, k2. Se mi zdi, da knjige ne pridejo dovolj do izraza. Ne vem, sem strmela vanje včeraj in danes, pa mi nekako ne gre (mogoče je problem to, da zadnje čase vidim precej interpretacij raznih likovnih del, pa mi je to sicer fajn, samo se mi zdi, da je trenutno kao trendi pa to). Mogoče res še opcija 2? […] Pozdrave iz Ljubljane :)


k2.: helou helou! ja, škoda za gospodične mične in NUJNO jih moramo slej ko prej ponucat. tudi s sloganom so se mi ujele, taprvim, mogoče s tem tazadnjim pa res manj. [...] naša podlaga se mi torej ne zdi nujno bela, sploh ne. zdi se mi pa nujno, da je nekaj močno grafičnega oz. da se uporabijo barve v svoji ploskovitosti (pri receptu bo seveda strip princip). glede opaznosti ni šans, da nas bi kdo spregledal, ker, saj pravim, naš vizualni jezik kar zelo ven buta. bom naredila še recept. ta bo pa res na beli podlagi ampak ga lahko dam tut v en finofajni okvirček, ker misilim, da bo treba. […] smo na vezi! […] a, m., nekot je mogu tvoj mejl vmes priletet, oz ne razumem kako, gmail jih včasih čudno lestviči, in se kak kar zgubi ... ja, sej sem tut sama rekla na našem skype sestanku glede bukle, kk mi grejo že na živce te ponovne uporabe likovnih del in portretov, sam kaj vem, nekot so tk ... privlačna zadeva za uporabit :) pa seveda je že vse narjeno uporabljeno, trik je v detajluuuu ... tk da ja, zarečen kruh ful fajn hrusta in nikoli ne reči nikoli haha. čauzzz! […] e, kmalu, juter ziher kaj dobite od mene, 1. maj je najboljši dan za reklame! :) šešlišimo! […]


helou lejdiz! tole je druga, receptna varjanta. hecen format, 75 x 297, ampak ja. mogoče rabi še kako barvno poudarko, js zdejle ne vidim več, mogoče bo kera od vas, alpa bom juter :) mogoče pri naslovu. neki ziher, ne mogoče :) bi blo pa to v osnovi to. pokomentirajte, bitte! če bi le šlo, bi buklo oglas do jutri zaključla, to bi blo res finofajn. živel prvi maj in dežek teka teka!


reklama2-ne


a.: Serbus! SIJAJEN JE - totalno pade v oči. Edini predlog, ki ga imam, je vrstni red: ni najboljš, da pride slogan na začetku, ampak glede na ostalo postavitev ga ne moreš dat nikamor drugam, ne bi bilo logično, zato predlagam, da ga povečaš, ker zdaj ne pride do izraza, in da ga izpostaviš z barvo, ampak samo toliko, da bo enakovreden ilustraciji, da bo ilustracija njegovo logično nadaljevanje, nikakor pa več kot to. Zdaj je namreč tako, da gre oko TAKOJ na ilustracijo, slogan pa posledično seveda ne potegne, kot bi moral. Aja, pa kaj je to, kar je napisano pod KEFIRJEVA GOBICA? Tega ne morem prebrat. Mislim, da je stvar na 95%. Ful hvala, Tole je sijajno. Juh! […] Aja, to sem še pozabila: nek bi moral bit logotip in nekje bi moralo pisat VigeVageKnjige. Če lahko še to oboje kam stisneš, bi bilo super. Sori, to sem prej pozabila.


m.: hej, res je super!! sem pa tudi jaz sem pogrešila logo in napis. aja, mogoče še to... je sam predlog, seveda... kaj če bi ga razdelila na cca polovico: zgornji del 1/2, drugi 2/2, se mi zdi, da bi bile tako knjige še mal bolj poudarjene... sicer bodo verjetno že itak ful v oči skočile, ker so barve... evo, ne vem, sam razmišljam... je pa tak, da se ga itak ne bo dalo zgrešit, ane :) lpm


k2.: OK. sem vse to popravila m., sej je na polovico, itak, organsko polovico :) men se zdi, da je zdej suprkul. a?


reklama2


aha! NEDOTIKA piše pod kefirjevo gobico :) a je uni N čuden, al ka? je iz enega gotičnega fonta izpisan ... nevem, lahko kaj nardim, da bo berljivo, sam mi povejte, kaj točno se ne bere. a vete, ka je nedotika, ona odštekana rastlina, ki ti eksplodira med prsti in se na vse strani razmnoži! tule skica zraun.


nedotika


+ ko bo oglas 100%, pošljem kar tebi, m., ane? takega primernega za tisk. smo na vezi!


k1.: k2., mega je!!!


a.: Štima, k2. - le da ga meni pošlješ, ne m., ker ga jaz pošljem naprej r. a ne, m.? Juh & hvala lepa & lep vikend!


k2.: auzgecajhnet! a pol je vse kkr more bit, še m. počakamo, pa je. noččč!


m.: fantasticno, k2.!!! kar a. poslji, ja. nocko!


k2.: ooo no, kk fajn. a., zdejle dobiš sam ti, da drugim ne otežujem mejla, al kk :) se vidimo kmalu! […] evo, a., to je zdej to. no, sej, če čist slučajno še neki čudnega zagledaš do 6. 5., mi seveda sporoči. čukčuk!


a.: Hvala lepa, k2.! Bom takoj poslala na Buklo, če bojo pa imeli slučajno kake frke z formatom ali velikostjo, ti pa javim. Sicer pa mislim, da je vse špica. Super tole - zdaj pa, da nam svane i novac, jelda! :D Lahko noč & lupčka na lička!


prolog: reklamni recept je v najnovejši Bukli na strani 9! tudi mične gospodične bodo kmalu ne samo na rumenem divanu in tazadnja bo rekla točno takole:


gospodicne