Pred tiskom: YVONNE, OTROK DVOREC

Dragi bralec, draga bralka, nekaj časa se nismo oglasili. Ta jesen je nekoliko posebna, kar pa nikakor ne pomeni, da ne delamo, nasprotno - VVK s polno paro in visoko dvignjenimi zastavami šibamo dalje, natančneje: polno smo zaposleni s pripravami na izid pete (oujea: PETE!) knjige.

Peta knjiga je poetična poezija v risbah, bi se lahko reklo, grozljiva, melanholična, srhljiva, poetična, ne trenutke nora, vseskozi (vsaj, če se mene vpraša) popolnoma genialna. Presežek, za katerega smo skrajno navdušeni, da sklepa prvo sezono Risoromanov založbe VigeVageKnjige. Gre za risoroman, ki preči več žanrov; včasih se zdi kot slikanica za odrasle, drugič kot narisana in napisana pesem v prozi, tretjič kot polnokrvni risoroman z besedilom, ki je ušlo oblačkom.

Njen naslov je YVONNE, OTROK DVOREC, kar knjigo resnično sijajno opiše. Nadarjena francoska avtorica Delphine Vaute slovi po svoji prepoznavni risbi, njene knjige nenehno delajo špago na tanki meji med realnim in sanjskim. Več o sami vsebini seveda sledi, tokrat pa samo napoved. Tole tu pove dovolj, menim:

Yvonne

Tole je namreč na roko izpisan podnaslov, ki nam ga je avtorica prijazno izgotovila, da bomo knjigo lahko objavili točno tako, kot izgleda v originalu, in da Nini, ki postavlja Yvonne, ne bo treba iskati nekega fonta na "od oka". Takole nekako bo izgledala naslovnica:

vaute

YVONNE, OTROK DVOREC bo prvič na voljo na Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu konec novembra - in to po sejemski ceni. Jaz zase lahko rečem, da štejem, kolikokrat grem še spat. Vsak izid je poseben in vsakega se pričakuje s strastjo, tale tokrat pa ima nekaj ... hm, nekaj takega, da me kar malo mrazi. :-) Se, skratka, nadaljuje, in to kmalu.