4. razpis za risoroman

Založba VigeVageKnjige z veseljem razpisuje

4. NATEČAJ ZA ORIGINALNI, še neobjavljeni RISOROMAN V SLOVENSKEM JEZIKU (če je jezik uporabljen).

Od leta 2019 založba VigeVageKnjige poleg prevodnih del vsako leto izda tudi vsaj eno slovensko delo. Doslej jih je izšlo 7, v letu 2024 bodo še 3, za leto 2025 pa razpisujemo natečaj za risoroman ali otroški strip, na katerega se lahko prijavite vsi, ki v teh zvrsteh na območju Slovenije ustvarjate v slovenskem jeziku.

Zmagovalno delo bo po koncu razpisa, ki traja do 29. 2. 2024 do 23:59, izmed prispelih prijav, ki bodo ustrezale v nadaljevanju objavljenim pogojem, izbralo uredništvo založbe. Izbrano izdajo bomo seveda honorirali, z avtorico / avtorjem izbrane knjige pa bomo sklenili pogodbo, ki bo natančneje opredeljevala pogoje sodelovanja. Zavezujemo se, da bomo knjigo pripravili in izdali v skladu z najvišjimi založniškimi standardi.

Že vnaprej povemo, da smo alergični na zamujanje in kršenje dogovorjenih rokov. Od avtoric in avtorjev pričakujemo profesionalnost, visoko delovno etiko ter zavezanost skupnemu cilju izdaje knjige, mi pa mu/ji nudimo uredniško pomoč glavne urednice VVK Anje Zag Golob pri razvoju dela, lekturo, korekture, postavitev, pripravo na tisk ter tisk in distribucijo knjige. Pripravili bomo vsaj en promocijski dogodek ob izidu knjige ter o slednjem ustrezno obvestili medije.

Če se želite na natečaj prijaviti, nam torej do 29. 2. 2024 do 23:59 pošljite

1) sinopsis knjige na največ dveh straneh A4 formata,

2) 15−20 strani iz knjige vsaj v skicah,

3) vaš CV z morebitnim seznamom dosedanjih objav na največ eni strani A4 formata,

4) podpisano izjavo o avtorstvu prijavljenega risoromana, ter izjavo, da gre za izvirno delo, ki prej ni bilo še nikjer objavljeno,

5) navedbo, katere 3 od doslej izdanih VVKnjig so vam najbližje (in zakaj),

6) razlago, čemu želite svojo knjigo izdati pri naši založbi.

Prijavno gradivo lahko v času, ko je odprta, prinesete osebno v VVKnjigarno, lahko ga (prosimo, priporočeno, da se ne izgubi) pošljete na pošti na naslov VigeVageKnjige, za 4. NATEČAJ ZA RISOROMAN, Runkova 2, 1000 Ljubljana ali z e-pošto na naslov anja@vigevageknjige.org – v tem primeru v zadevo nujno napišite 4. NATEČAJ ZA RISOROMAN (večje priponke, prosimo, naložite na wetransfer in nam pošljite samo linke). Gradiva, prispelega po pošti, ne vračamo, lahko pa ga po koncu razpisa prevzamete osebno v VVKnjigarni. Razpis ni anonimen. Vsak_a se lahko prijavi zgolj z enim svojim delom. Prijavijo se seveda lahko tudi tandemi, vendar se v tem primeru honorar deli med oba avtorja_ici v deležih, ki ju določimo skupaj. Prijav, ki bodo prispele po navedenem roku ali takih, ki gornjih smernic ne bodo upoštevale, ne bomo obravnavali.

Uredništvo si pridržuje pravico, da ne izbere nobenega od poslanih predlogov, če presodi, da nobeden ne ustreza usmeritvam 10. letnika. Svojo odločitev bo uredništvo sporočilo najkasneje do 1. 5. 2024 na svojem FB profilu, na svoji spletni strani v razdelku Novice ter z elektronskim sporočilom avtorici, avtorju ali tandemu. Z morebitnimi dodatnimi vprašanji pišite na anja@vigevageknjige.org

Veselimo se vaših del in se vam zahvaljujemo, če nam jih boste zaupale_i v branje. Zavezujemo se, da vaših podatkov ali poslanih del nikoli ne bomo posredovali nikomur izven uredništva založbe VigeVageKnjige in da bomo absolutno spoštovali vaše zaupanje ter z vsemi prispelimi deli ravnali diskretno. Svojo odločitev bomo sprejeli po tehtnem premisleku.

Naj živi risoroman!

VigeVageKnjige